IT upp över öronen

Tisdagar innebär musikdag med åk 4-5 för min del. SKönt att ha en dag som helt och hållet på golvet spenderas åt musik. Idag har eleverna fått träna sig ordentligt i vad ett inro är för något genom att gissa olika intron i grupper/lag. Jag tror att de tyckte det var roligt, och jag måste säga att jag är mäkta imponerad över deras igenkänningsförmåga gällande olika typer av låtar. Utmanade dem också genom att stoppa in "Smoke on the water" med Deep Purple. Man såg genast hur alla elever igenkännande gungade med och nynnade riffet för sig själva, men man såga också hur frågan "Vad sjutton heter låten egentligen?!!" dök upp. Några satte den, och imponerade riktigt stort på sin hårdrocksfröken. Inget gör mig så personligt glad som när barn kan sin rock (med personligt så menar jag att detta självfallet inte påverkar betyg vare sig åt det ena hållet eller andra, musiksmak bedöms inte utifrån vad jag tycker är bra).
Efter mina lektioner hälsade jag på i en åk 3 som jag ska ha på torsdag och fredag. Eleverna verkade alldeles bedårande, och jag tror att torsdag och fredag kommer att bli ett sant nöje!
Sedan var det då dags för IT-konferensen. Frivillig konferens, på valborg. Jag tror att vi var totalt 6 pedagoger där (vill mig minnas att vi är 64st totalt på skolan), samt våra två rektorer. De som itne var där missade något, det är allt jag har att säga. Vi fick gå igenom precis det vi behövde, personlig hjälp, och jag satt tillsammans med rektorn för lågstadiet och skapade mig ett Twitter-konto samt lärde mig alla dessa möjligheter med detta. Även Facebook användes, och jag passade under denna tid på att skapa ett konto för musiklärare i åk F-6. Ser ni vad mycket roligt OCH produktivt man kan göra under arbetstid! Jag var så glad och taggad efter konferensen att jag kände att detta var nog minsann mitt valborgsfirande det!

Blir inte så mycket annat till Valborg detta år för mig. Fredrik jobbade 8-15, jag 8-16, och sedan har Fredrik lyckats byta bort onsdag torsdag mot att jobba natt denna natt. Så det blev dubbelt pass för Fredrik, men han vinner på det på många sätt. Förlusten hamnade dock på min sida som blir något ensam och sysslolös under Valborg. Men det är inte hela världen.
Ledig imorgon, sedan är det bara torsdag och fredag kvar till helg - och på lördag nalkas ju bröllop! 
Då det är ledig dag imorgon passar jag på att träna också. Det var oförskämt länge sedan sist, så imorgon blir det verkligen ett hårdpass! 


Det blir nog ingen sen kväll för denna tös, som börjar känna tröttheten komma. 
Ska se klart fotbollsmatchen mellan Real Madrid - Dortmund tänkte jag, sedan sluts nog ögonen för denna dag.

Det kan hända att det jobbas lite extra med IT imorgon också, trots ledig dag. Känner mig ju så pass taggad att det är svårt att stoppa mig nu. Men vi får se!

/ Rebecca