"Storlek: 1 kg" eller "en egen vuxen"...

Julen kom med snö och allt vad som hör julen till - vilket då så klart för systrarna ekström/Hylén Thapper också innefattar den årliga annandagsresan till Birsta (som för övrigt ALLTID spårar på ett eller annat sätt, och ingen av oss är särskilt förvånade någon av gångerna).
Resan börjar strax före 08.00 på morgonen med en traditionell frukost på McDonalds. Rebecca hade dagen innan bekantat sig en smula med både sprit (med energidryck), öl och rom, och mådde därav preciiis som hon förtjänade på annandagsmorgonen. När vi alla gör våra frukostbeställningar på Donken så beställer jag sist. Kassörskan frågar som vanligt snällt "Var det något mer eller var det bra så?", varpå jag hänger ut genom rutan och klämmer ur mig med hes bakisröst:

- Ja, ett STORT glas vatten också, TACK!
(Skratten ekar i bilen...)

Väl på E4:an är det klass2-varning gällande snön och så, så det är ju en rätt så bra idé att ta det lugnt, vilket Hans tycker att de flesta bilförarna har anammat lite FÖR mycket. Väl liggandes på en sträcka med hastighet 80 ledsnar Hans på bilen framför och skriker:

- Men du kan ju förihelvete inte ligga 80 på en 80-väg heller!!
(Skratten ekar i bilen...)

Väl framme i Birsta står sedan Veronica för den (i alla fall enligt Hans) mest pinsamma händelsen under hela resan. När det är dags för lunch infinner vi oss på ett av "fiken" inne på Birsta köpcenter. Vi alla sätter oss att äta, sallad och paj m.m. (Ja, jag drack mjölk, som vanligt!). Efter ett par tuggors ätande hittar Veronica ett hårstrå i sin sallad. Hon plockar upp det, tittar lurigt på mig och säger: " - Ska jag?!"   Jag vet precis vad hon menar, och nickar instämmande.   Hans kämpar för glatta livet med att försöka övertala henne att låta bli, men det är försent, hon är redan på väg. Med tallriken i ena handen och hårstråt i den andra går Veronica fram till den i personalen som står och lastar upp mat vid den ena disken:

Veronica: "Ska jag sjunga för dig?"
Kassörskan/servitrisen: "Va?!"
Veronica (sjungandes): "Ska vi plocka hårstrån i min sallad, du å ja, wa wa wa?!"
Jag tror att vi alla kan lista ut vilken melodi det var...

Kassörskan/servitrisen blev alldeles till sig, bad om ursäkt och gav Veronica en gratis Napoleonbakelse.
Och Hans?!... Ja, han var minst sagt röd som en tomat och tittade bort under hela händelseförloppet!



Congratulations for the award this year!



I kombo med att vi var i Birsta var dessutom mamma barnvakt åt mina tre syskonbarn (Moa 11, Max 9 och Anja 4). Under de trevliga timmarna lyckas Anja häva ur sig två fantastiska kommentarer:

Mamma: "Anja, får jag låna dina 'hello Kitty'-tofflor?"
Anja: "Nej mormor, du har för stora fötter!"
Mamma: "Vad har du för storlek då?"
Anja: "1 kg, för jag är faktiskt bara 4 och ett halvt och liten!"

Anja till mamma: "Mormor, varför bor inte du med någon?"
Mamma: "Men jag ska ju snart få en liten kattunge som jag ska bo med."
Anja: "Men mormor, jag menade inte så! Jag menade en egen vuxen!"

Fantastiskt vad som rör sig i tankarna på en 4-åring!

Nåväl, som avslutning på detta fantastiskt långa inlägg vill jag tillägga att jag igår var i Sthlm med Karro och Jossan. Det gick fantastiskt bra! De sprang inte ifrån mig en enda gång, och allt var precis lagomt ansträngande. Dessutom avslutades det hela på Stadsteatern med pjäsen "Sex roller söker en författare". Har ni möjlighet - SE DEN! Helt fantastisk pjäs!

OCH:

I tisdags på Furan Café, Söderhamn. Jag och Kim ser en bekant till oss båda.
Kim: "Hon har gått på sär".
Mamma till Kim: "I samma klass som dig eller?"

Badoompssch!

So long, fuckers!
Och kom ihåg att ta era mediciner ordentligt!
// Allergo